Zorro-possu

Klikkaa tästä nähdäksesi koko reseptin.

Lisää possua. Zorro-possu sai nimensä fileen aukileikkaustavasta, jonka avulla filee taituroidaan hieman leveämmäksi täytettä varten. Pekoni on mitä mainioin suojapeite helposti kuivahtavalle sisäfileelle ja samalle se antaa makua lihaan. Lisättyä suolaa täytettä lukuunottamatta kannattaa ripotella vasta paiston jälkeen viipaloitujen kiekkojen päälle, jolloin liha pysyy mehevänä.



Zorro-possu


  • 1 kpl (n. 800g) porsaan sisäfilettä

Täyte


  • 120 g ricotta-juustoa
  • 4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattejen öljyä
  • 4 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl timjamia
  • 0,5-1 tl suolaa
  • pippuria

Pinnalle


  • 100-140g pekonia
  • suolaa paiston jälkeen tarvittaessa


Ota filee tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Valmista täyte: Pieni aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipuli. Murenna ricotta sekaan ja lisää loput aineet.
Leikkaa sisäfile ns. Z-kirjaimen muotoon, joilloin sen pystyy levittämään paremmin auki. Aseta pyyhkeellä tai talouspaperilla kuivattu filee leikkuulaudalle ja vedä viilto pitkittäin keskikohtaa hieman oikealle (n. 1/3 kohdalle lihan leveydestä mitattuna). Älä leikkaa pohjaan saakka vaan jätä puolisenttiä leikkaamatta.
Käännä file ympäri ja leikkaa taas hieman enemmän oikealta. Näin lihaan on leikattu ns. Z-muoto.
Levitttele ja painele liha auki levymäiseksi ja levitä täyte keskelle.
Painele liha reunoista kiinni ja asettele pekonia päälle. Hammastikuilla voit niittailla reunoja toisiinsa, jolloin filee pysyy paremmin muodossaan.

Jos omistat ohuen ja pitkän fileointiveitsen, voit jättää Z-kikkailut väliin ja pistää fileen molemmista päistä lihan keskelle fileointiveitsen avulla tunnelin, mihin täyte ahdetaan.

Nosta pekonilla verhoiltu filee uunivuoassa uuniin, paista n. 5 vielä 250 asteessa ja pienennä sitten 150 asteeseen ja kypsennä vielä n. 30-35 min.
Paistoaikaan vaikuttaa kuinka viileä liha on ollut uuniin laitettaessa.
Nosta filee uunista ja peitä foliolla. Anna lihan vetäytyä n. 20 min, ja leikkaa sitten annosviipaleiksi. Ripottele pinnalle vielä halutessasi suolaa.

Leikkaa lihaan viilto pitkittäin, n. 1/3 kohdalle  lihan leveyden mukaan mitattuna.


Asettele pekonia päälle ja käytä hammastikkuja apuna reunojen yhdistämiseen.


Anna lihan vetäytyä folion alla ennen leikkaamista.

Ei kommentteja