Marjamoussekakku - maidoton, gluteeniton, kananmunaton



Vihdoinkin kerkeän laittaa reseptiä ristiäisten tarjonnasta. Tein tavallisen mansikkakakun lisäksi myös gluteenittoman ja maidottoman moussekakun, ja tämä kelpasi hyvin myös vieraille, joilla ei ollut mitään allergioita.

Harmikseni ristiäiskiireessä kuvat ovat hieman räpsäistyjä, mutta onneksi sentään muistin jonkinlaiset kuvat ottaa muistoksi. Juhlatohinassa monesti vasta ruokailun jälkeen havahtuu siihen, että olisihan ne kuvatkin voinut ottaa. Kai se on merkki hyvistä juhlista, kun ei mikään "ylimääräinen" muistu mieleen.

Marjamoussekakku


n. kuudelle henkilölle

gluteeniton, maidoton, kananmunaton (riippuen keksivalinnasta)

pieni irtopohjavuoka (halkaisija n. 18 cm) 

pohja:



  • 100 g gluteenittomia ja maidottomia keksejä

  • 50 g maidotonta margariinia


Täyte:



  • 250 g marjoja (esim. mansikkaa, mustikkaa ja vadelmaa)

  • 4 dl maidotonta ja gluteenitonta vispiä (esim. soija- tai kauravispiä)

  • 0,5 tl vaniljasokeria

  • 7 kpl liivatteita

  • 2 rkl vettä tai mehua


Kiille (ei välttämätön):



  • 1 dl punaista imelää mehua

  • 1,5 kpl liivatelehtiä


Koristeluun:



  • maidotonta ja gluteenitonta tummaa suklaata



Murskaa keksit pieneksi muruksi ja lisää sekaan sula margariini.

Painele keksimassa leivinpaperilla vuoratu, pienen irtopohjavuoan pohjalle ja nosta pohja jääkaappiin jähmettymään.

Valmista mousse. Soseuta marjat soseeksi. Jos haluat hyvin sileää moussea, siivilöi siivilällä siemenet pois.

Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi, vatkaa vispit vaahdoksi. Kiehauta vesi- tai mehutilkka ja sulata liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana marjasoseen joukkoon koko aika hyvin sekoittaen ja nostele heti perään vispivaahto joukkoon. Kaada massa irtopohjavuokaan keksimurun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia.

Ennen tarjoilua poista kakku vuoasta, kiehauta kiilteeseen tuleva mehu ja lisää lioteut liivatteet sekaan. Kun seos alkaa hieman jäähtyä ja paksuntua, kaada tai lusikoi kiillettä hyvin ohuelti kakun pintaan.

Voit käyttää kiilteen sijasta myös tuoreita marjoja.

Painele reunoille suklaahippua.
Maidoton, gluteeniton ja munaton kakku käy monelle juhlavieraalle.

8 kommenttia

  1. Minkäkokoiseen irtopohjavuokaan kakku on tehty?

    VastaaPoista
  2. Moikka Sanna! Tuo kuvassa käytetty vuoka on halkaisijaltaan n. 17 cm, eli hiukan pienenmpi normaalia. :)

    VastaaPoista
  3. Heippa!
    Mitä gluteenittomia ja maidottomia keksejä käytit omassa kakussasi?

    VastaaPoista
  4. Moikka! Tässä oli pohjalla Schär digestive Landtaler-keksejä. :)

    VastaaPoista
  5. Moi! Ootko tehnyt tätä isompana? Tarkotus olis tehdä 12 hengelle, mietin vaan onnistuuko suoraan määrien tuplaaminen vai muuttuuko suhteet...liivatetta tulis sit ainakin 14 kpl joka kuulostaa paljolta.

    VastaaPoista
  6. Moikka! En kyllä ole isompana tehnyt, mutta veikkaisin että tuplaannoksessa 10 kpl liivatteita riittäisi. :)

    VastaaPoista
  7. Voiko tähän käyttää myös hyvin pakastemarjoja?

    VastaaPoista
  8. Juu voi hyvin käyttää. :)

    VastaaPoista