Pehmeät suklaa-cookiet



Pehmeät suklaa-cookiet ovat yhdistelmä keksiä, muffinssia ja kuivakakkua, joten nämä ovat loistava resepti hetkeen, jolloin tekee mieli jotain leipoa, mutta ei osaa päättää että mitä tekisi mieli.



Parhaimmillaan nämä cookiet ovat suoraan uunista otettuina. Sula suklaa rapean reunan ja pehmeän sisustan kanssa toimii varmasi ja lisäämällä vaniljajäätelöä seuraksi, saa herkullisen jälkiruoan helposti.




Pehmeät suklaa-cookiet


n. 18 kpl

  • 125 g pehmyttä voita

  • 0,75 dl hienoa sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 0,5 tl hienoa merisuolaa

  • 1 kananmuna

  •  0,5 dl tummaa siirappia

  • 50  g smetanaa

  • 3/4 tl ruokasoodaa

  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta

  • 3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 200 g maitosuklaata rouheena



Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaniljasokerin ja suolan kera lapavatkaimella yleiskoneessa sekaisin (n. 5 min). Lisää sitten kananmuna, siirappi ja sooda nopealla sekoitusteholla joukkoon.

Siiviloi jauho ja kaakaojauho joukkoon ja kiepauta yleiskoneella vielä niin, että jauhot sekoittuvat, mutta älä vaivaa yhtään kauempaa, kuin on tarve. Lisää suklaarouhe aivan viimeiseksi.

Lusikoi cookie-massa leivinpaperin päälle ja muotoile siitä tasapaksu , noin 40 cm pitkä pötkö. Nosta rulla jähmettymään pakastimeen n. 30 minuutiksi. Voit myös pakastaa taikinaa viikkoja ja leipoa keksejä tarpeen mukaan. Silloin taikinan täytyy vain antaa sulaa hieman ennen kuin sitä alkaa leikkaamaan.

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Nosta pötkö pois kylmästä ja leikkaa se 18 samankokoiseksi kiekoksi. Paksuus on noin 1 cm per kiekko. Asettele taikinapalat leivinpaperille leviämisvarat huomioiden ja paista 10-12 min. Taikinasta tulee kaksi pellillistä.


Ei kommentteja