Pienet vuohenjuustoleivät

vuohenjuustoleivät

Nopeasti valmistuvat vuohenjuustoleivät toimivat pieneen napostelunälkään. Yksinkertaisuudestaan huolimatta pienet, söpöt leipäpalat ovat myös loistava juhlatarjottava.

vuohenjuustoleivät

Pienet vuohenjuustoleivät


n. 16 kpl

  • 200 g vuohen chevre-juustoa

  • n. 4-6 kpl isoja paahtoleipäpaloja

  • 2 oksaa rosmariinia

  • mustapippuria

  • 2 viikunaa

  • (tummaa siirappia, ripaus suolaa)


 

Paahtoleivät on hyvä olla todella suuria, sillä ne jaetaan neljään pienempään osaan. Jos käytät pienempiä leipiä, puolita ne vain kahteen osaan suorakaiteen muotoisiksi.

Isot leivät voi ensin kantaa, eli veitsellä leikata reunat pois. Sen jälkeen  leikkaa leivän koosta riippuen 4 tai 2 osaan jokainen pala.

Levitä leivät pellille ja aseta jokaisen päälle n. puolen sentin paksuinen chevre-siivu. Ripottele pinnalle rosmariinia ja mustapippuria.

Paista uunin grillivastuksen alla 225 asteessa reilu 5 min, kunnes pinta hieman ruskistuu.

Tarjoa viikunaviipaleiden kera.

Halutessasi voit kaataa leipien päälle ohuena nauhana tummaa siirappia ja ripauttaa hieman suolaa.

Kommentit

Suositut tekstit