Lämmin peruna-braatvurstisalaatti onnistuu grillissä kuin pannullakin




Kun grillit on pesty käyttökuntoon talven jäljiltä, otetaan siitä kaikki ilo irti! Tämä salaatti tosin onnistuu mainiosti myös sisätiloissa pannulla paistaen, joten ei huolta, jos grillauspaikka uupuu.
Tarkoituksenani oli käyttää tuoreita tankoparsoja, mutta valitettavasti lähikaupasta löytyi vain säilykeversiota. Olin hieman epäluuloinen niiden mausta, mutta ilokseni huomasin niiden toimivan hyvin tässä ruoassa.



Lämmin peruna-braatvurstisalaatti kahdelle



  • 250 g braatvurstimakkaraa
  • 250 g (n. 4 kpl) keitettyjä perunoita
  • 25 g punasipulia siivuina
  • n. 50 g salaattia (osa voi olla villiyrttejä luonnosta, esim. siankärsämöä ja vuohenputkea)
  • 100 g säilyketankoparsaa tai tuoretta grillattuna
  • öljyä paistamiseen
  • mustapippuria myllystä


Salaattiin voi käyttää edelliseltä ruoalta jääneet keittoperunat. Kuori ja halkaise perunat ja grillaa tai paista pannulla pienessä öljytilkassa, kunnes pinta saa hieman väriä.
Grillaa makkarat ja viipaloi ne kypsinä.
Jos käytät säilykeparsoja, kaada suolaliemi pois ja grillaa tangot nopeasti. Viipaloi sitten noin kolmen sentin paloiksi. Jos käytät tuoretta tankoparsaa, huomioi että paistoaika on pidempi.
Kasaa salaattipedille perunat, parhaat ja makkarat. Lusikoi päälle olut-sinappikastiketta ja ripottele pinnalle punasipulia ja mustapippuria.

Olut-sinappikastike



  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl väkevää sinappia
  • n. 3-4 rkl olutta
  • mustapippuria
  • ripaus valkosipulijauhetta


Sekoita aineet yhteen ja anna tekeytyä kylmässä n. 15 min.


Ei kommentteja