Kisakatsomon Rocky road



Rocky road – kivinen tie.  Suomen alkupelejä kuvaava suklaanamu kisakatsomoihin.
Rocky road on huhujen mukaan kotoisin Australiasta, missä bisnesmiehet 1800-luvun puolivälissä keksivät sekoittaa heikkolaatuisen suklaaerän sekaan muita aineita (mm. pähkinöitä) peittämään huonoa makua.
Oli niin tai näin, tästä reseptistä voi jokainen luoda omanlaisensa mieltymystensä mukaan. Yleensä pääraaka-aineena ovat maitosuklaa, vaahtokarkit ja pähkinät. Itse käytän pohjana tummaa suklaata ja laitan aika paljon ”täytettä” sekaan. Toiset pitävät taas enemmän suklaisesta versiosta, jossa sattumat ovat harvemmassa.

Vinkki: Kokeile sekaan salmiakkia!

Rocy road


  • 200g tummaa suklaata sulatettuna(1 levy)
  • reilu desi miedosti paahdettuja cashew pähkinöitä
  • 1 dl miedosti paahdettua hasselpähkinärouhetta
  • 1 pussillinen Dumle-toffeeta
  • n. 100g minivaahtokarkkeja
  • muutama digestive keksi paloina
  • 130g valkosuklaata rouheena
  • (salmiakkia 40g, esim. Fazer salmiakkiruutuja pieni aski)
 
Sulata tumma suklaa mikrossa sulatusteholla n. 7 min tai vesihauteessa liedellä.
Muista että sulatuskulhon on oltava kuiva, eikä sinne pääse vettä, ettei suklaa paakkuunnu.
Poista Dumleista paperit ja lisää toiseen kulhoon.
Mittaa samaiseen toiseen kulhoon myös kaikki muut aineet ja lisää joukkoon sulanut suklaa.
Sekoita seos ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Painele tasaiseksi levyksi ja anna kovettua joko huoneenlämmössä 1 tunti tai jääkaapissa n. 20 min. Paloittele sen jälkeen veitsellä ja asettele tarjolle.
Jos haluat suklaisampaa rocky roadia, lisää suklaan määrää puolikkaalla tai kokonaisella suklaalevyllä.
Lisää osoitteessa piparkakkutalonakka.fi
Reseptejä löytyy myös Iltalehden blogistani.
Muistakaa myös sivuilla oleva arvonta.

Ei kommentteja