Pikkunälkään

Iski kauhea pikkunälkä. Onneksi kaapista löytyi Aura-juustoa, joka on minun täytesuosikki lähes kaikissa lämpimissä ruoissa. Kylmänä sinihomejuusto ei minulle uppoa, mutta joku kumma siinä on, että kun sen paistaa, kelpaa se minulle enemmän kuin hyvin.


En omista voileipägrilliä, mutta vohveliraudallakin saa hyviä toasteja (grillileipiä). Kaiken lisäksi pintaan tulee kaunis kuvio. On makuasia, kuinka littanaksi leivät painaa vohveliraudalla, mutta jos tykkää ohuista ja rapsakoista, kannattaa täytteitä laittaa maltilla.

Makuvariaatioita saa niin monta, kun vain jaksaa keksiä, ja leivät voi sivellä vaihtelun vuoksi sisäpuolelta joko maustetuilla tuorejuustoilla tai paholaisenhillolla.
Poika on ristinyt meidän kotoisat, vohveliraudalla tehdyt toastit loogisesti vohvelileiviksi. 
Joten tässä pelastus jokaiseen pikkunälkään: vohvelileivät!



Vohvelileivät eli vohveliraudalla paistettu toasti


Yhdelle

  • 2 kpl paahteleipäviipaleita
  • n. 1-2 rkl voita voiteluun
  • 2 rkl aurajuustoa
  • (2 siivua kermajuustoa)
  • 2 siivua leikkelettä (esim. kinkku tai metvursti)
  • ripaus valkosipulijauhetta
  • ripaus oreganoa

Laita vohvelirauta kuumenemaan siksi aikaa, kun kasaat leivät.

Voitele kaksi paahtoleipäviipaletta kevyesti molemminpuolin. Sisäpuolen voitelut voi tehdä myös tuorejuustolla halutessaan.
Silppua leikkelemakkara ja juusto toiselle leivistä ja lisää hieman mausteita. 
Laita toinen leipä päälle kanneksi ja aseta täytetty leipä vohveliraudalle.
Valmista kun pinta on hieman ruskea ja rapsakka.
Leikkaa puoliksi ja nauti.


Tuntuu että koko kesä meni hujauksessa, kun hyviä säitä odoteltiin kieli pitkällä. 
Onneksi tämä elokuu on ollut mahtavan lämmin ja aurinkoinen koko kylmän alkukesän edestä, ja pihallakin on tarennut puuhastella. 

Tässä muutamia fiilistelykuvia meidän kesästä. 
Voit liittyä seuraan myös instagramissa, mistä löytyy iso liuta lisää otiksia. Minut löytää sieltä nimimerkillä @piparkakku_akka

Nähdään siellä! :)


6 kommenttia

  1. Tulipa minullakin pikkusuolaisen nälkä tuota kuvaa katsellessani, kiva idis tehdä toastit vohveliraudalla! Supersöpöjä kuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Vohveliraudasta on yllättävän moneksi, vaikka se yleensä tuppaa vain pölyttymään kaapin perällä. Kiva kun nuo pienet on nyt niin innostuneita vohvelileivistä, että tulee useammin käytettyä rautaa muuhunkin kuin pari kertaa vuodessa vohveleihin. :)

      Poista
    2. Kiitos. :) Vohveliraudasta on yllättävän moneksi, vaikka se yleensä tuppaa vain pölyttymään kaapin perällä. Kiva kun nuo pienet on nyt niin innostuneita vohvelileivistä, että tulee useammin käytettyä rautaa muuhunkin kuin pari kertaa vuodessa vohveleihin. :)

      Poista
  2. Ellen olisi juuri hoitanut pikkunälkää tuoreilla sämpylöillä, alkaisin nyt virittämään hätävohvelirautaa paistinpannuista :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mutta hyviä varmasti olisivat paistinpannullakin tehtynä. :D

      Poista
  3. Enpäs olekaan vohvelirautaa noin ennen käyttänyt. Pitänee kokeilla. :) Kiitos vinkistä ja herkullisesta reseptistä. :)

    VastaaPoista