Jos vappumenu on vielä tekemättä, lisää ehdottomasti pienet ja nopeat parsapiiraat listalle. Voitaikinan päälle kasataan vuohenjuustoa, pekonia ja parsaa koko komeus koristellaan seesaminsiemenillä tai dukkah-seoksella.
Nopeat parsapiiraat voitaikinasta
10 kpl- 500 g voitaikinalevyjä
- kananmunaa voiteluun
- 150 g vuohenjuustoa
- 4 kpl tankoparsoja
- n. 80 g pekonia
- 2 rkl seesiminsiemeniä tai dukkah-maustetta
Aseta jäiset voitaikinalevyt leivinpaperin päälle pellille ja anna pehmetä n. 5 minuuttia. Leikkaa levyt puoliksi ja voitele kananmunalla.
Laita jokaisen voitaikinalevyn keskelle n. puolen sentin paksuinen viipale vuohenjuustoa.
Kuutioi pekoni ja aseta sitä n. ruokalusikallinen jokaisen vuohenjuustokiekon päälle.
Pätki tankoparsat noin 4 cm pituisiksi paloiksi ja halkaise ne vielä pituussuunnassa muutamaan osaan.
Aseta ne päällimmäiseksi ja ripottele reunoille siemenseosta.
Paista 225 asteessa noin 15 min, kunnes taikina on kypsää.
Ei kommentteja