Yllätys äidille: ice cube cheesecake bitesOlen monen isän kuullut voivottelevan, kuinka äitienpäiväleipomukset tuottavat päänvaivaa, kun jauhopeukalo ei ole sattunut puraisemaan.

Lasten kanssa on silti kiva jotenkin muistaa äitiä ja tehdä jotain pientä herkkua yllätykseksi. Toiset keillä ei leipominen luonnistu turvautuvat leipomoon, mutta vaihtoehtona on myös helpot jäädytetyt  juustokakkukuutiot. Ei paistamista tai muita vaikeita vaiheita, joten pienet lapset  voivat olla hyvin apureina näiden tekemisessä.

Törmäsin kerran YouTubessa Twisted food-sivuston mielenkiintoiseen videoon, missä valmistettiin näitä pieniä jäädytettyjä juustokakkusia. Linkki videoon tässä, mutta voit katsoa sen myös suoraan alapuolelta.Omaan versiooni ei tule keksimurupohjaa, mutta halutessa sen taikoo äkkiä vaikkapa Oreo-keksimurusta tai tarjota keksit sellaisenaan juustikakkukuutioiden ja marjojen kanssa.Yllätä äiti raikkailla juustokakkupaloilla. Et tarvitse uunia tai monimutkaisia työvaiheita.Ice cube cheesecake bites -


Jäädytetyt juustokakkupalat


Gluteeniton, kananmunaton

Juustomassa:  • n. 85 g tuorejuustoa (n. puolet paketista)

  • 1/4 dl tomusokeria

  • 1/4 dl glukoosisiirappia

  • 0,5 dl kuohukermaa

  • 1 mm vaniljasokeria

Lisäksi:  • marjoja

  • (keksejä)Jos valmistat viljattomalle henkilölle, varmista käykö glukoosisiirappi hänelle.

Varaa silikoninen pehmeä jääpalamuotti.

Notkista tuorejuusto lusikalla ja mittaa kaikki juustomassan aineet sekoituskulhoon. Sekoita seos tasaiseksi esimerkiksi pallovatkaimella tai puuhaarukalla.

Aseta jokaisen jääpalamuotin pohjalle pensasmustikka tai vadelma. Lusikoi juustomassa jääpalamuotin päälle ja vedä veitsellä pinta tasaiseksi. Samalla saat ylimääräisen massan pois.

Pakasta ainakin 1,5h, mutta nämä voi tehdä myös edellisenä päivänä valmiiksi pakastimeen.

Paina kuutiot irti juuri ennen tarjoilua ja nauti heti.

Ei kommentteja