Hotelli VersoOlen aika huono muistamaan juhlapäiviä tai jopa ikääni. Voisi siis sanoa, että olen huono numeroissa. Jos kehtaan tunnustaa, olen joutunut laskemaan ikäni sormia apuna käyttäen, kun en yksinkertaisesti eräässä tilanteessa muistanut ikääni. En tiedä oliko se minulle vai keskustelukumppanille hämmentävempää.


Joka kesä heinäkuun lähestyessä loppuaan, on minun myös kurkattava vihkisormuksesta vuosiluku, jotta muistan monesko hääpäivä on tulossa. Tämän vuoden olen hieman yrittänyt skarpata ja kun silmiini osui hotelli Verson 1-vuotistarjous facebookissa, päätin heti varata meille hääpäivämatkan. Joten ei muuta kuin korkkarit jalkaan ja menoksi!

Hotelli toimii entisissä Jyväshovin tiloissa keskellä Jyväskylän kaupunkia. Googletin hieman ja netistä sai selville, että Verso hotelli  on osa Yöpuu-perhettä, mihin kuuluu mm. Boutique Hotelli Yöpuu, sekä makumatkoja tarjoava ravintola Pöllöwaari. Versosta pääsee suoraan kävelykadun vilinään, mutta auton saa silti ajettua lähelle hotellia ajamalla kaupungin alla olevaan P-tori-parkkihalliin. Hotellille on varattu omat paikat hallin uumenissa ja hissillä pääsee helposti Verson respaan.

Parkkihallista hissillä ylöstultaessa Verso baari näkyy suoraan edessä.

Hissi johtaa katetulle kauppakeskuksen käytävälle, jossa toimii myös hotellin baarin terassi. Ensin hieman pälyilimme, että mihin suuntaan sitä pitäisi mennä, mutta kun terassipaikkojen läpi käveli tunnelmalliseen Verso baariin, löytyi myös Verso-hotellin respa samasta yhteydestä.

Lisätietoja Verso baarista ja aukioloajat löydät tästä linkistä.

Hääpäivän herkut hotellihuoneessa.


Aiemmin viikolla mieleeni pälkähti, että voisin tilata yllätykseksi jotain pientä huoneeseen odottamaan. Laitoin asiasta hotellille sähköpostia ja lisätoiveet olivat nopeasti liitetty huonevaraukseen.

Hotellin baarin yhteydessä toimivassa respassa oli vastassa iloinen henkilökunta, joka oli myös hoitanut ennakkoon tilaamani mansikat ja proseccon huoneeseen odottamaan.

Olin varannut kahden hengen saunallisen superior-huoneen, sillä mikä olisikaan ihanampaa, kuin ottaa rennosti ja saunoa vielä illan päätteeksi. Huoneissa on kylpytakit ja tossut kaiken muun lisäksi. Verson erilaisiin huoneisiin voi tutustua tästä linkistä.

Verso hotellin huoneisiin voi tilata yllätyksen odottamaan lisämaksua vastaan.

Verson superior-huonehintaan kuului iltapala, mikä tarjoillaan maanantaista torstaihin klo 18-21 hotellin ravintola Silmussa. Valittavana on muutamaa eri vaihtoehtoa, joista illalliskokki valmistaa aterian ja annos tarjoillaan pöytään. Kyseinen iltapala on jokaiseen huonetyyppiin saatavilla maanantaista torstaihin hintaan 13,50€ /hlö ja hotellin ulkopuolisille 18 € /hlö.

Iltapalan alkusalaatti oli hyvin runsas

Menimme iltapalalle ilta kahdeksan jälkeen ja salissa oli aika hiljaista. Tunnelma oli ihanan rauhallinen ja viihtyisä. Ennen ilta yhdeksää tuli kuitenkin asiakaspiikki, joten monet olivat venyttäneet iltapalalle menoa viimeiseen saakka.

Iltapalan hintaan kuului alkusalaatti leipineen, joka tuotiin pöytään sillä välin kun kokki valmisti valitsemaamme iltapalaa. Tuona iltana oli tarjolla palvikinkkurisottoa ja nizzan salaattia. Valitsemme molemmat risoton, johon mies pysyy vielä hieman muutoksia.

Alkusalaatti oli hyvin runsas jo sellaisenaan. Ruoan kanssa tarjoiltiin vettä, mutta mahdollisuus oli valita myös esimerkiksi viinejä.

Hetken alkupalaa syötyä, saapuikin jo kinkkurisotto pöytään. Sekin annos oli hyvin suuri, joten sillä varmasti talttuu suurempikin nälkä. Olin jostain syystä varautunut pieniin iltapalanökkösiin, joten olin buustannut ruokaa mahaani jo ennen iltapalaa. Yllätys olikin suuri, kun annokset olivat niin suuria ja täyttäviä.

Kannattaa käydä katsastamassa iltapala, jos Jyväskylässä liikutte.

 Illalliskokin valmistama risotto.
Superior huoneen sauna.

Illalla saunoimme hotellihuoneessa. Olipa ihanaa vaan olla ja kääriytyä rentouttavan saunan jälkeen kylpytakkiin katselemaan leffoja.

Huone oli tilava ja stailattu Jyväshovin ajoilta tyylikkäästi. Joistakin asioista huomasi, että hotelli ei ole aivan eilen rakennettu, mutta on silti säilyttänyt ryhtinsä hyvin.

Superior huone.Sängyt oli hyvät ja leveät. Ainut mitä olisin kaivannut, niin suurempi tyynyvalikoima olisi lisännyt rutkasti mukavuutta. Esimerkiksi Sokos hotelli Paviljongissa sänkyihin on laitettu monenlaista tyynyä, joten omalle niskalle sopiva tyyny löytyy varmasti.

Hyvin nukutun yön jälkeen suuntasimme aamupalalle samaan ravintola Silmuun. Keskellä viikkoa aamiainen tarjoillaan klo 6.30-10, mikä teetti aamu-uniselle hieman tiukkaa. Viikonloppuisin aamiainen on tarjolla lauantaisin klo 7.30-11.30 ja sunnuntaisin klo 8-12, joten silloin unisimmatkin ehtivät murkinoimaan.

[caption id="attachment_3090" align="aligncenter" width="630"]  Tarjolla oli mm. haudutettua teetä, vaaleaa- ja tummapaahtoista kahvia.[/caption]Aamupalasalin valaistus oli miellytävän kirkkas ja sai viimeisimmätkin unenrippeet pois silmistä. Mieleen tuli aamuauringon hennot, mutta voimakkaat säteet, ja huomasi että valaistukseen oli kiinnitetty huomiota. Taustalla soi rauhallinen musiikki, mutta ei liian kovalla, että se olisi häirinnyt.

Verso hotellin suomalainen aamupala on laadukas ja vaihtelua iänikuiselle bulkkituotteelle. Tarjottavissa on suosittu suomalaisia tuottajia, joten esimerkiksi appelsiinimehua ei löytynyt, vaan ihanaa ahvenanmaalaista omenamehua ja mansikka-mustaherukkamehua.

Erilaisia kasviksia ja leikkeleitä löytyi jokaiseen makuun ja kuumia ruokia oli mm. haudutettu puuro, paistettu pekoni, ja munakokkeli.
Mehut olivat kotimaisia. Tarjolla oli mm. omena- ja mansikka-mustaherukkamehua.

Hotelli mainostaa leipovansa leivät itse ja tarjolla olikin monenlasta maistuvaa vaaleaa leipää, karjalanpiirakoita ja ruisleipää. Myös makeaa kakkua ja leivonnaisia oli omalla pöydällä makeannälkäisille.

Ruoat olivat ryhmitelty ympäri salia omiin kategorioihin, joten suurta jonoa johonkin tiettyyn paikkaan ei päässyt syntymään. Aamiainen oli hyvin mietitty, runsas, mutta ei kuitenkaan hukkunut liiallisuuksiin. Huomasi että arvot edellä oli tehty jokainen tuotteen valinta kokonaisuuteen.

Hotelli oli kokonaisuudessaan iloinen yllätys ketjupaikkojen keskellä. Tämähän ei siis ole mikään maksettu mainos, vaan mukavaa että pienempikin yritys pystyy toimimaan suurten ketjujen tasavertaisena kilpailijana. Varmasti menemme Versoon vielä uudestaankin.Ei kommentteja