Kanapannu kaihoon ja kaukokaipuuseen

Kanapannussa on sopivassa suhteessa makuja itämaista, yhdistettynä tuttuun ja turvalliseen. Oiva lohturuoka kaihoon ja kaukokaipuuseen pakkasten keskellä!

Tammikuu on uudistumisen, lupausten ja ehkä jopa kaihon aikaa. Kaivataan aurinkoista kesää ja kaukomaita, palataan arkeen ja haaveillaan tulevasta. Samaan syssyyn kiristyvät pakkaset ja kinokset kasvavat, joten pieni flunssakin voi yllättää. Tähän kaikkeen löytyy onneksi pientä lievitystä tuova lohturuoka, mehevä ja maukas kanapannu.

Sopivassa suhteessa makuja itämaista, yhdistettynä tuttuun ja turvalliseen. Tämä maistui niin mainiolle pienen lumiurakan jälkeen, että loppu liemi tuli vielä kaavittua leivän kanssa pannun pohjalta.



Kvinoa on kiva vaihtoehto riisille ja se sisältää myös enemmän terveellisiä rasvahappoja ja kivennäisaineita. Sitä löytää nykyisin lähes joka kaupan kuivatarvikehyllystä, jopa kotimaisena luomuna. Kvinoa on luontaisesti gluteeniton, joten sopii myös keliaakikoille.



Kanapannu kaihoon ja kaukokaipuuseen

2-4 hengelle nälästä riippuen


  • 3-4 kpl broilerin reisipaloja tai koipireisiä pannun koosta riippuen
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • n. 80 g pekonia
  • 1 salottisipuli
  • 4 kpl valkosipulinkynsiä
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ripaus chilijauhetta
  • 0,5 tl kuminan siemeniä
  • 0,5-1 tl jauhettua korianterinsiementä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 5 dl kanalientä
  • 2 dl kvinoaa
  • 1-2 kpl nektariinia 
  • 2-3 kpl tomaattia
  • 1 dl kookoskermaa
  • persiljasilppua



Ota broilerinpalat huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen paistamista, jotta lämpö kerkeää tasaantua. Valitse uunin kestävä pannu ja kuumenna se liedellä.
Lisää öjy ja paista pekonit rapeiksi.
Nosta pekonit syrjään ja paista broilerinpalat pannulla pinnalta kauniin ruskeiksi,
Lisää sipuli, valkosipuli, sekä muut mausteet ja anna hetki vielä olla lämmöllä.
Kaada pannuun kuuma kanaliemi ja nosta uuniin 200 asteeseen n. 25 min.

Pilko sillä välin nektariini ja tomaatti lohkoiksi  ja huuhtele kvinoa kuumalla vedellä. Itse hulautin pienet ryynit siivilään ja totesin, että nehän valuvat läpi. Joten liian suurireikäiseen siivilään kannattaa asetella vaikkapa harso tai keittiöliina estämään ryynejen valuminen viemäriin.

Kun broilerit ovat olleet uunissa 25 min, lisää sekaan kvinoa, sekä tomaatti- ja nektariinilohkot.
Pienennä uuni 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 20-25 min.
Tarkista liemen maku, lusikoi päälle kookoskerma, murenna pekoni ja lisää persiljasilppu.




Maukas liemi maistuu vaikka leivän kanssa.
Piparkakkutalon akka-ruokablogia seuraa Facebookissa jo yli tuhat ruoan ystävää! Kiitos teille kaikille! Tämä innostaa jatkamaan ruokareseptejen lisäilyä blogiin. <3


2 kommenttia

  1. Aivan ihanat kuvat ja herkullisen kuuloinen ohje. Minulla on aivan samanlainen lautanen :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. ☺ Nuo lautaset löytyivät aikoinaan vuokra-asuntoon muutettaessa vaatekomerosta. Sinne ne oli joku kai tarkotuksella jättänyt. Ovat kulkeneet sen jälkeen matkassa. 😊

      Poista