Talviloman vissypossu

Kevyen suolainen vissy on kevyt vaihtoehto uunilihan paistoliemeksi mausteiden kera. Hiilihappo mureuttaa samalla lihaa.

Monesti tulee tehtyä possusta uunilihaa oluen kera, mutta tällä kertaa korvasin oluttilkan vissyllä. Viime viikolla Keski-Suomen sukuloimisreissulla tätä vissylihaa tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa, kun oluet unohtuivat ostaa ja huvikseen ei kymmeniä kilometrejä viitsinyt pelkän kaljan perässä ajella.Olut antaa oman makunsa, mutta hieman suolainen vissyvesi sopii mainiosti uunilihan nesteeksi ja hiilihappo samalla mureuttaa lihaa.
Lihaksi voi valita esim. lapaa, kasleria tai etuselkää. Nämä rasvaiset kimpaleet suorastaan sulavat suuhun, kunhan niitä on malttanut tarpeeksi kauan hauduttaa uunissa alhaisessa lämpötilassa.
Kaupan kylmähyllystä löytyy monesti pakkauksia, missä lukee vain "uuniliha". Oman päättelyni mukaan se on monesti joko etuselkää tai lapaa, joten se on oiva valinta tähän ruokaan.
Vissypossu  • n.0,8 - 1 kg uunilihaa
  • 1-2 rkl yrttisuolaa tai -maustetta (huomioi suolanmäärä jos käytät yrttisuolaa tai suolatonta yrttiseosta)
  • 2 rkl pihvimaustetta (sisältää: sipulia, valkosipulia, timjamia, mustapippuria, paprikaa)
  • 2-3 maustepippuria 
  • n. 1-2 rkl merisuolaa
  • 1 dl vissyvettä
  • 1 sipuli


Ripottele mausteet ja suola lihan pintaan ja nosta uunivuokaan. Kaada vissy vuoan pohjalle ja lisää myös sipuli. Peitä astai foliolla ja anna seistä huoneenlämmössä n. 1 h. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista n. 30 min.
Pienennä sitten lämpö 125 asteeseen.
Jatka paistamista n. 3-4 tuntia, kunnes liha on pehmeää. Lihaa kannattaa pari kertaa valella uunivuoassa olevalla liemellä.

Syö suoraan sellaisenaan, tai nyhdä se nyhtölihan tapaan pieneksi silpuksi ja sekoita uunivuoassa olevan liemen kanssa.


Laskiaispullat ja pieni tarkkailija.Isomummon luona.

Isomummon tekemä aamupuuro maittaa.
Pappa.


Ei kommentteja