Maittavat brunssitarjottavat helposti


Aivan mahtava sää ollut monta päivää ja kohta tarkenee taas ulkonakin nautiskella myöhäistä aamiaista. Olen viettänyt pihatöissä muutaman päivän aika intensiivisesti, joten sisällä on käyty tekemässä vain nopeasti ruokaa.
Aurinko lämmittää jo kivasti, joten ehkäpä viikonloppuna uskaltaisi nauttia brunnssin jo ulkona pihatöiden lomassa?Sain viimevuoden puolella Prima-mausteilta kokeiltavaksi muutaman tuotteen ja nyt oli aika kokeilla monikäyttöistä luomu dukkah-mausteseosta näihin helppoihin leivonnaisiin.
Dukkah on tehty erilaisista siemenistä ja pähkinäistä ja on hyvin monikäyttöinen. Käy salaatteihin, lihoihin, leivonnaisiin yms, mihin sitä nyt vaan keksii käyttämään.

Pekonilla ja sinihomejuustolla ryyditetyt leivokset sopivat juhlavalle aamiaiselle tai vaikkapa iltapäiväkahvin seuraksi. Olivat niin hyviä, että suosittelen sinuakin kokeilemaan näitä jo tänä viikonloppuna. Jos kaapistasi ei dukkah-maustetta löydy, korvaa se vaikkapa seesaminsiemenillä.


Suolaiset brunssileivokset 

10 kpl


  • 500g voitaikinalevyjä (5kpl levyjä,)
  • n.150g sinihomejuustoa
  • n. 100g pekonia, 1 siivu per leivos
  • 1 kananmuna + 1 rkl vettä voiteluun
  • 2 rkl dukkah-mausteseosta tai seesaminsiemeniä
  • persiljaa tai korianterin lehtiä koristeluun


Levitä jäiset voitaikinalevyt pellille sulamaan n. 10 minuutiksi.
Leikkaa levyt puoliksi, jolloin saat 10 kpl leivoksia.
Aseta jokaisen taikinapalan keskelle n. reilu ruokalusikallinen juustoa.
Leikkaa pekonit pitkittäin puoliksi, jolloin pekoniruusuista ei tule niin korkeita ja pysyvät paremmin muodossaan. Aseta kaksi kapeaksi leikattua pekoniviipaletta päällekkäin ja kiepauta rullaksi.
Paina rulla juuston päälle leivoksen keskelle napakasti.
Voitele reilusti kananmuna-vesiseoksella myös pekonin päältä ja ripottele siemenseos pintaan.
Paista 210 asteessa, keskitasolla  n.15 min.

Ei kommentteja