Nopea broilerivokki kesäkurpitsasta


Kesäkurpitsa on nopea lisäke, ja se sopii myös korvaamaan riisiä tai pastaa ruoka-annoksessa.

Pieneksi raastettuna kesäkurpitsa kypsyy muutamassa minuutissa ja sen mieto maku antaa tilaa erilaisille maustevariaatioille.



Omat mauste suosikit, mitä käytän usein broilerin kanssa, sopii hyvin myös kesäkurpitsaan yhdistettynä. Vokkipannua ei välttämättä tarvita, kunhan paistinpannu tai kattila on tarpeeksi laakea ja iso, että ruoan siinä pystyy helposti valmistamaan.


Nopea broileri-kasvisvokki


Neljälle

Gluteeniton, maidoton

  • 450 g broilerin fileesuikaletta, maustamaton 

  • 5 rkl öljyä

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1/4 tl kurkumaa 

  • 1-2 tl curry-mausteseosta

  • 1 mm jauhettua mustapippuria 

  • 1 mm jauhettua maustepippuria 

  • 1 tl timjamia

  • 3 valkosipulin kynttä 

  • 1 sipuli 

  • merisuolaa 

  • 500 g kesäkurpitsaa

  • 250 g kukkakaalia

  • 0,25 dl maapähkinävoita 



Laita broilerinfileesuikaleet kuumalle pannulle öljyn kanssa.

Raasta sillä välin kesäkurpitsa ja pala kukkakaalia isolla raastinterällä raasteeksi.

Kuutioi sipuli ja lisää se pannulle broilerin kanssa. Lisää kaikki mausteet, suolaa ja valkosipuli murskana sekaan ja paista liha kypsäksi, yhteensä noin 10 minuuttia.

Kaada raaste ja maapähkinävoi pannulle lihan joukkoon ja paista vielä reilu 5 min. Lisää vielä suolaa tarvittaessa.

2 kommenttia

  1. Tätä kokeiltu tänään ja myös blogissa mainittu! :) Kiitos ihanasta reseptistä! <3

    VastaaPoista
  2. Oi, kiva kuulla! <3

    VastaaPoista