Mansikka-jogurttitötteröt




Tästä maukas jäätelön korvike juhannuspöytiin.
Käytin normaaleista tavoistani poiketen vispautuvaa kasvirasvasekoitetta kerman sijaan, sillä se kestää paremmin vatkaamista ja rakenne/suutuntuma muutenkin pysyy parempana. Kitalakeen ei myöskään jää rasvaista kelmua, kuten monesti kermaisilla jäädykkeillä on tapana.
Jäädykkeeseen kannattaa valita mahdollisimman paksu natural-jogurtti, jota ei ole "huijattu paksummaksi" suurusteilla.
Jäätelövohvelit löytyvät yleensä kaupan keksihyllyiltä, ja kuivattuja mansikoita kuivahedelmä/pähkinäosastolta.


Jogurttijäädyke

Kahdeksalle



  • 8 kpl jäätelövohveleita, esim. Pappagallo
  • 8 kpl suklaapaloja, esim. Geisha
  • 8 kpl pakastuksen kestäviä pieniä kuppeja tai kertakäyttöpikareita, mihin saat tötteröt pystyyn 


Jäädyke:


  • 1,5 dl vispautuvaa kasvirasvasekoitetta, esim. Flora vispi
  • 0,75 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl paksua jogurttia esim. kreikkalaista tai turkkilaista
  • 10 g pakastekuivattuja mansikkalastuja murskattuna lähes jauhoksi


Kuumenna uuni 100 asteeseen.
Asettele vohvelitötteröt pellille ja laita jokaisen sisään suklaakonvehti tai tavallinen suklaanpala.
Kun uuni on lämmennyt, sammuta se ja nosta vohvelipelti uuniin n. 5 minuutiksi, jotta suklaat sulaa.
Ole kuitenkin tarkkana, että vohvelit eivät käristy. Tarkoituksena on vain sulattaa suklaa tötterön sisään.
Kun suklaat ovat pehmenneet, nosta tötteröt pois uunista ja sivele sormella tai lusikalla sulanutta suklaata ympäri tötterön sisäpintaa. Nosta valmiit pieniin kuppeihin tai pikareihin pystyyn jäähtymään.

Sillä aikaa vatkaa vispi, tomusokeri ja vaniljasokeri kovahkoksi vaahdoksi.
Lisää jogurtti ja vatkaa vielä hiukan.
Lisää lopuksi murskaamasi kuivatut mansikat ja sekoita.
Itse murskasin mansikat niiden myyntipakkauksessaan. Kannattaa tehdä aika pientä murskaa, jos pursotat jogurttimassan pursottimella, sillä muuten tylla (pursotinsuutin ) menee tukkoon.
Lusikoi massa pursotinpussiin ja pursota vohveleiden sisään.
Jos ei löydy pursotinpussia, niin lusikoi täyte tötteröihin.
Koristele tötteröt vielä kuivatulla mansikkamurskalla ja nosta pakkaseen jäätymään muutmaksi tunniksi pystyasennossa (eli tukipikari mukaan pakkaseen).

Jäädyketötteröt kannattaa nostaa huoneenlämpöön n. 10 min ennen tarjoilua.

Reseptejä löydät myös Iltalehden blogista.
Muista myös piparkakkutalonakka.fi










3 kommenttia

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi sinulla. Kaikki näyttävät niin herkullisilta ja maukkailta :) Näitä jädejä tarviikin kokeilla joku kiva kesäinen päivä. Nam nam :)

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia. :) Silmänruoka - parasruoka. ; ) Kiva saada tänne blogiinkin joskus suoraan palautetta.

    VastaaPoista