Samettisen pehmeä, vegaaninen palsternakkakeitto




Uusi vuosi ja uudet kujeet. Joulun pyhät vedin kinkkua ja muita herkkuja napaani  kaksin käsin, joten nyt maistuvat hieman kevyemmät ruoat. Kaapeista sai samalla käytettyä juureksien ja valkoviinin jämät, jotka yhdessä tekivät maistuvan keiton. Tämä sopii hyvin myös juhlallisempaan tilaisuuteen, esimerkiksi loppiaiseen.




Pehmeät sosekeitot ovat pakkaspäivien lämmike ja vegaanista viiniä käyttämällä se sopii myös vegaaneille. Hassulta kuin se kuulostaakin, kaikki viinit eivät ole vegaanisia, sillä niitä on monesti kirkastettu eläinperäisillä tuotteilla.

Seurakseen keitto sai valkosipulisia leipätikkuja ja tomaattista kidneypapudippiä. Näistä reseptit myös tulossa blogiin myöhemmin, joten pysy kuulolla.
Uunissa rapeaksi paahdetut leipätikut maistuvat pehmeän sosekeiton kanssa.


Pehmeä vegaaninen palsternakkakeitto


kahdelle

vegaaninen, maidoton, gluteeniton, kananmunaton



  • 100 g kuorittua palsternakkaa

  • 1 sipuli (n. 70 g)

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 200 g kuorittua jauhoista perunaa

  • 0,75 dl (vegaanista) valkoviiniä

  • 4 dl kasvislientä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • persiljaa

  • pinnalle oliiviöljyä

Lohko kuorittu palsternakka ja sipuli. Kuulota niitä öljyssä niin, että sipulit pehmenevät, mutta eivät liikaa ruskistu. Lisää perunat ja valkoviini ja anna kiehua ilman kantta n. 5 min.

Lisää joukkoon kasvisliemi ja ripaus suolaa ja keitä hiljalleen kannen alla n. 30 min. Soseuta sauvasekoittajalla sileäksi ja mausta pippurilla ja persiljalla. Lisää tarvittaessa suolaa.

Koristele tilkalla oliiviöljyä.

2 kommenttia

  1. Nam, täytyypä kokeilla! Kiva että meille vegaaneillekin ohjeita. :)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti tykkäät. :) Kivaa vaihtelua itsellekin tehdä välillä kokonaan vegeä.

    VastaaPoista