maanantai 30. maaliskuuta 2015

Pääsiäisen raikas jälkiruoka


Tämä raikas jälkiruoka on raikas tarjottava  pääsiäiseen. Helppo tehdä pakastimeen valmiiksi jo monia päiviä aikaisemmin, ja nostaa vain hetkeksi pehmenemään huoneenlämpöön ennen tarjoilua.
Makuvariaatioita voi tehdä lisäämällä tarjoilun yhteydessä hedelmiä tai suklaarouhetta, tai itse jäädykepohjaa terästää pienellä tilkalla sitruslikööriä.

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Tässä vaihtoehto pääsiäisen perinneruoille


Pääsiäisenä lammasta vai broilerin fileetä? Miten olisi, jos ainaisen broilerinkoiven korvaisikin broilerin maksalla?

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Mikä palvelukulttuurissa mättää?


Vietimme viikonlopun kylpylässä perheen kesken. Reissu oli kaikkea muuta kuin rentouttava uhmaikäisten lasten kanssa, mutta samalla sai myös pohdittavakseen, mikä ihme suomalaisessa palvelukulttuurissa mättää?

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Maittavat brunssitarjottavat helposti


Aivan mahtava sää ollut monta päivää ja kohta tarkenee taas ulkonakin nautiskella myöhäistä aamiaista. Olen viettänyt pihatöissä muutaman päivän aika intensiivisesti, joten sisällä on käyty tekemässä vain nopeasti ruokaa.
Aurinko lämmittää jo kivasti, joten ehkäpä viikonloppuna uskaltaisi nauttia brunnssin jo ulkona pihatöiden lomassa?

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Suklaan suloja sankarille

Huom. Koristeena on käytetty gluteenia sisältäviä keksejä, sillä syöjissä ei ollut keliaakikkoja.

Eilen oli niin kaunis päivä, että eihän sitä malttanut sisälle jäädä naputtelemaan reseptejä. Mutta nyt vihdoin, saanen esitellä suuren suosion saaneen gluteenittoman suklaakakun reseptin.
Vietimme siis viikonloppuna mieheni syntymäpäiviä ja vieraat saivat maistella tätä suklaista kakkua.

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Monenlaista juhlaa


Hyvää naistenpäivää!
Meillä juhlittiin tänään myös miehen synttäreitä. Suklainen kakku on gluteeniton, mutta päällä pari gluteenia sisältävää keksiä, koska kukaan syöjistä ei ollut keliaakikko. Reseptin naputtelen myöhemmin tänne.
Nyt hieman lisää kakkua ja kuppi kuumaa hienon, aurinkoisen päivän kunniaksi.

-Minna-

torstai 5. maaliskuuta 2015

Pizzan ystävät: Vinkkejä kaivataan!


Sain Keski-Suomen sukulaisreissullani mukaan neliskanttisen leivinkiven, jota nyt olen opetellut käyttämään. Ihme että en ole aiemmin perehtynyt paremmin tähän kivenmöhkäreeseen, sillä niin monipuolinen se on. Vuolukivinen levy paistaa pizzapohjat rapeiksi ja olisi tämä loistava myös karjalanpiirakoille ja rieskoille. Kylmennettynä kivi taas toimii hyvänä viilentäjänä vaikkapa juhlapöydässä tarjottavien alla.
Nykyisin tätä tuotetta kai myydään kiviarina-nimellä, mutta käsittääkseni sama tuote kuin leivinkivi.

Tein tässä eräs päivä pizzaa ja samalla päätin kokeilla kiveä, vaikka minulta vielä pizzalapio uupuukin. Yhden lätyn koitin siirtää kuumalle kivelle ohuen muovisen pöytätabletin avulla, mutta se oli aika kikkailua, ettei muovi sulanut. Loput paistoinkin hieman soveltaen, eli täytteen uunin viereen valmiiksi, pizzapohjan muovaus jauhotetun leivinpaperin päällä ja kun kuuma kivi oli nostettu uunista, nopealla kiepautuksella pizzapohja kivelle leivinpaperilta ja täytteet äkkiä päälle, ennen kuin kivi jäähtyi liikaa.
Kypsänä rapeapohjainen pizza oli helppo nostaa kiveltä ilman pizzalapiotakin.

Paistokivi on kyllä huippujuttu talouteen mistä leivinuuni uupuu. Tätä kiveä tulee varmasti käytettyä moneen leivonnassa kuin tarjoilussakin.
Seuraavana olisikin se lapion hankinta. Omat pizzanpaistokokemukseni on rajoittunut tähän saakka kotoisaan leivinpeltipizzaan ja kouluaikojen työharjoitteluun Jyväskylän Jyväskeskuksen Rossossa.

Te kotileipurit, joilla pizza/leivinlapio on, niin olisiko teillä suositella jotain hyvää mallia?