Tämän joulun hitti: Harmaasuolattu viljaporsaan Jouluhalko

Mainos, HK Scan

Postauksessa esitelty tuote saatu HK Scanilta.


Pieni joulukinkku


Tänäkin jouluna erilaiset rajoitteet voivat supistaa joulunajan kokoontumisia, joten suurelle kinkulle ei välttämättä ole tarvetta. Kinkku kuuluu kaikesta huolimatta monien joulupöytään, joten tähänkin löytyy loistava ratkaisu –

Tämän vuoden joulu-uutuus HK:lta on harmaasuolattu HK® Viljaporsaan Uunivalmis Jouluhalko. Hieman alle kaksikiloinen Jouluhalko on täydellinen valinta niille, jotka haluavat perinteiselle kinkulle pienen ja helpon vaihtoehdon.  Itse asiassa kyseessä ei ole kinkku, vaan nahallinen ulkofilee, jonka maku on aivan kuten perinteisessä joulukinkussa pitääkin olla. 

- Jouluhalon paistaminen on todella helppoa, sillä se on pakattu uunivalmiiseen pakkaukseen, josta irrotetaan vain etiketti ennen paistamista. Uunivalmis pakkaus toimii paistopussina. Kinkku kypsyy parissa tunnissa. Voisi sanoa, että Jouluhalko on oikea kinkkutrendien unelmamatch, kertoo Mikko Järvinen, HKScanin markkinointijohtaja Suomessa.


Pieni kinkkuHKScan tarjosi minulle Jouluhalon kokeiltavaksi, ja mielenkiinnolla ryhdyinn paistopuuhiin.
Paistaminen ei todellakaan voisi tästä helpommaksi tulla, sillä Jouluhalon paistaminen oli kuin olikin yhtä helppoa kuin Järvinen totesi. Aluksi tuotteen paistaminen muovissa arvelutti, mutta epäilykset hälvenivät sitä mukaa, mitä kauemmin liha oli uunissa kypsynyt. Pakkaus pysyi koossa koko paiston ajan, eikä se tuonut tuotteeseen mitään sivumakuja. Lihan oli mehevää ja paistonesteet pysyivät nätisti pussissa.


Ennen paistoa poistettavan etiketin takaa löytyvät selkeät paisto-ohjeet.


Mutta kuinka tämä Jouluhalko sitten paistetaan? Voin vannoa, että tumpelompikin kokki onnistuu tämän kanssa, kunhan vain omistat uunin ja paistomittarin, jotta voit varmistua lihan oikeasta sisälämpötilasta.

Otin lihan huoneenlämpöön hetkeksi (30 min) ennen paistoa, irroitin etiketin ja asetin pakkauksen uunivuokaan. Paistoin lihaa pakkauksessaan hieman reilu  100 asteesssa noin kaksi ja puoli tuntia. Loppuvaiheessa paistoa painoin vielä lihalämpömittarin pakkauksen läpi keskelle Jouluhalkoa, jotta varmistuin oikeasta sisälämpötilasta (72-77 C).

Hyvät paistohjeet löytyivät onneksi myös pakkauksesta ennen paistoa irroitettavan etiketin takaa.

Kypsymisen aikana kertynyt paistineste muuttui kastikkeeksi kerman, sinapin ja suurusteen avulla. Kaveriksi lautaselle valitsin klassiset joululaatikot, sekä rosollia. Tämän helpommaksi herkullisen jouluruoan tekeminen ei varmasti voi tullakaan!Hinta noin 9,90 €/kg.

Ei kommentteja