Näin pidät linnut pois mansikkamaalta. Kurkkaa nerokas vinkki!

 Olen monta vuotta pähkäillyt, kuinka saisin muutaman mansikan säästettyä omaankin suuhun. Linnut ja lapset ovat monesti minua nopeampia. Eräs vuosi viritin verkkoa marjamättään päälle, mutta joka kesäinen virittely tuntuu työläältä. Syksyllä se viritelmä tietenkin unohtui maahan ja lumi lyttäsi koko hirvityksen kasaan.

 

mansikkamaa

Isälläni on astetta komeampi mansikkatunneli omassa penkissään muovisista sähköputkista tehtynä, mutta omaan pieneen penkkiini se tuntuu liian järeältä ratkaisulta. Isossa rivistössä tuo tunneli on hyvä ratkaisu, kun haluaa pelata varman päälle.

Viime vuonna väritin kiviä punaiseksi ja sirottelin niitä oikeiden mansikoiden sekaan juuri kun marjat olivat alkaneet punertua. Linnut näyttivät olevan astetta viisaampia, joten jäljelle jäivät vain punaiset kivet. Mansikat menivät parempiin suihin.

 

marjojen suojaaminen
Tarvitset vain köyden! Linnut luulevat sitä käärmeeksi, ja kaikkoavat.

Tänä kesänä minulla välähti, kun muistin jonkun hankkineen kumisia lelukäärmeitä laiturille, jolloin linnut jättivät laiturin rauhaan. Miksi tätä ei voisi soveltaa myös marjapenkkiin!

Ei muuta kun tuumasta toimeen ja koluamaan lähikauppaa. Eipä löytynyt muovisia liskonkuvatuksia, joten aivot piti taas laittaa työhön, miten korvata kumikärmekset. Onneksi varastossa pyöri ylimääräinen köyden pätkä, joten pian se siirtyikin luikertelemaan mansikkapenkin keskelle.

Ajattelin että linnut olisivat yhtä fiksuja, kuin punaisten kivien kanssa, joten en jäänyt into piukeana ikkunan taakse kytikselle, toimiiko pelote vai ei.

Muutama päivä kului, ja päätin mennä mansikanhimoissani katsastamaan, josko yhtään marjaa olisi jäänyt minulle.

Yllätys oli suuri, kun punaisia marjoja loisti penkistä kymmeniä. Yhteenkään ei ollut nokka käynyt koputtamassa reikää!

Joten nyt olen käynyt poimimassa makeita mansikoita omasta penkistä päivittäin, ja siirtänyt aina köyden paikkaa hieman, jota lintujen silmissä köysikäärme näyttäisi hieman uskottavammalta. Tähän saakka siis toiminut loistavasti!

Katso muut mansikkavinkit (esim. mansikansiivutus nopeasti) tästä linkistä.

2 kommenttia

  1. Heti meni kasvimaalle köysi. Kiitos ideasta! =D

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti toimii teilläkin. ?

    VastaaPoista